eXTReMe Tracker

Avem 12 vizitatori și niciun membru online

Schimbarea vechilor convingeri

Evaluare utilizator:  / 0
SlabCel mai bun 

 

                Se intampla de multe ori sa nu actionam in folosul nostru pentru ca sintem limitati de convingeri care ne saboteaza.  Pentru evolutia noastra,  suntem obligati sa le inlocuim. Mai intai este nevoie sa le identificam si daca ne referim la exemple concrete,

acest lucru este chiar usor de pus in aplicare. Ne intrebam: cum m-am limitat eu insami sa actionez intr-un anume fel sau sa obtin ce mi-am propus? Raspunsul  il vom primi intr-un moment de liniste interioara, daca avem obisnuinta de a pastra mereu o parte a atentiei noastre in interior sau altfel spus, daca suntem conectati la sinele nostru superior. Am obtinut astfel fata reala a convingerii care nu ne mai este de folos. Stabilim logic care este convingerea care pe viitor va determina un comportament dezirabil si actiunile care sa ne aduca rezultatele pe care le urmarim.

                Trei factori sunt implicati in racordarea gandirii constiente la noua convingere. Primul este decizia ca o vei adopta orice ar fi. Nimeni nu a obtinut niciodata nimic fara sa fie ferm hotarat sa obtina. Al doilea, foloseste in mod repetat formule lingvistice care sa consolideze convingerea in mintea ta. Aceste formule incep cu eu sunt .. sau eu cred .. . Iar al treilea factor spune sa  creezi  in mediu tau oportunitati de a exersa noua convingere, ceea ce poate insemna sa renunti la relatia sau la comunicarea cu oamenii care iti intareau sau de la care ai invatat convingerea limitativa sau poate fi introducerea unui nou obicei in rutina zilnica dar si o anumita tinuta corporala care te ajuta sa mentii noul mod de a gandi.  Acestea sunt cele trei idei de aplicat: hotaraste ca vei schimba, repeta fraze care vor crea noua convingere, adopta comportamente care sa o dovedeasca.  In timp, vei avea o noua credinta care lucreaza pentru tine automat.