eXTReMe Tracker

Avem 11 vizitatori și niciun membru online

Identificarea blocajelor interioare

Evaluare utilizator:  / 1
SlabCel mai bun 

Blocajele inconstiente ale gandirii ne obstructioneaza chiar si in rutina vietii zilnice, in activitati marunte pe care le avem pe agenda si pe care le ratam pentru ca idei nepotrivite intervin in minte noastra care gandeste inconstient. Si asta pana cand nu am devenit stapanul absolute al mintii. In opinia mea, patru modalitati prin care operam cu mintea ne sunt premise. Vorbim mai intai de operatiile gandirii: analiza, sinteza, comparari, generalizari, abstractizari, analogii si alte operatii logice, intrebari folosind cuvintele: care? Cine? Ce? Cand? Cum? Unde? De ce?,

prelevarea gandurilor care ne apar cand pastram linistea mintii si visarea. O metacale de a folosi mintea este aceea de a o observa in permanenta si numesc aici asa numita stare de martor. Alte modalitati de a folosi mintea sunt si ele blocaje: interpretari, anticipari, ganduri incoerente, judecarea, negarea, indoiala, etc. Si ne folosim de ele pentru a nu reusi sa ducem la bun sfarsit o zi planificata temeinic si ne autosabotam cu rigurozitate fara sa ne dam chiar seama.

Exista o singura solutie pentru rezolva blocajele din mintea noastra. Sa traim constient si sa folosim mintea constient. In fiecare clipa. Putem sa ne folosim chiar de programarea neurolingvistica pentru a instaura o noua stare a firii si repetam ca: Traiesc si gandesc din ce in ce mai constient in fiecare zi. Sau o alta formulare care ne este mai potrivita, in mod individual.

Acestea sunt blocajele mintii. Mai exista blocajele emotiilor nevindecate. Daca am trait traume emotionale sau pur si simplu dezamagiri sau frustari si emotiile negative ne-au grefat subconstientul, atunci se intampla ca situatii noi, similare celor care au produs emotia veche, sa provoace efecte de obstructionare a unor actiuni noi, pozitive. Solutia este sa fim atenti ori de cate ori emotii negative ne bulverseaza linistea vietii afective, sa solutionam efectele imediat, prin recunoastere, iubire si iertare. Nu cunosc cale mai buna de vindecare decat meditatia iertarii si transmiterea iubirii. In fond, emotiile negative sunt fie o consecinta a propriei gandiri gresite, fie o consecinta a actiunilor celorlalti pe care ii asezam la carma vietii noastre afective. Stapanirea de sine este calea regala pentru a nu lasa propriile emotii sa fie dirijate de altii. In sufletul tau esti propriul stapan si nici chiar bruiajele  mintii tale nu au voie sa produca bulversari. Spunea Isus: “Singura lucrare este in interior.” Inteleg ca se referea la o profunda munca constienta de transformare si de mentinere a unei gandiri si a unor emotii sanatoase..

Revenind la blocaje, da, aceasta este una dintre metode: sa fii stapanul propriei tale minti si al emotiilor pe care sa le reglezi permanent. Cea de-a doua metoda se refera la eliminarea rebuturilor gandirii inconstiente. Specialisti in coaching recomanda urmatorul exercitiu: in fiecare dimineata la trezire scrie tot ce iti vine in minte pe o foaie de hartie, pe care eu zic sa nu o pastrezi sis a nu o mai citesti. In felul acesta cureti mintea si o pregatesti pentru gandurile benefice ale zilei. Urmareste apoi ce se intampla de exemplu intr-o luna.